• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish


Društvo pčelara
"Jovan Živanović"

INFORMACIJA O ODRŽANOM 21.FESTIVALA MEDA 2015.Datum objavljivanja vesti:
388 views

 

 

Kao i prethodnih 20 godina, Društvo pčelara „ Jovan Živanović“ Novi Sad, obradovalo je sugrađane i goste, kao i izlagače još jednim medenim vikendom.

U Novom Sadu je od 18. do 20. Septmbra, na Trgu slobode, održana tradicionalna manifestacija, čiji je pokrovitelj kao i ranijih godina bio Grad Novi Sad.

Nakon pozdravnih reči predstavnika Društva i predstavnika SPOS, te osvećenja manifestacije, Festival je svečano otvorila predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac.

Veliki broj izlagača pčelinjih proizvoda, opreme za pčelarstvo i raznovrsne tezge proizvoda domaće radinosti, kao i lepo vreme, i bogat kulturnozabavni program koji je realizovalo Folklorno udruženje „ Veliko kolo“ Veternik, izmamile su Novosađane na Trg.

Održan je i Medeni turnir za najmlađe, u kome je učestvovalo više desetina predškolaca koji su, za svaku „ pojedenu“ figuru šahovskom majstoru koji je s njima igrao simultanku, kući poneli mediće koje je Društvo obezbedilo.

Bogata ponuda sa lepo uređenih tezgi i ove godine je učinila po onoj narodnoj, da svaka roba nađe svog kupca. Izlagači su zadovoljni organizacijom, i mada neki kažu da pamte i bolje dane kad je u pitanju prodaja,rekli su da će doći i sledeći put.

 

Ika Mitrović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(243)

Komentari

Komentari na ovoj stranici su isključeni

Izrada sajta Tirien