• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish


Društvo pčelara
"Jovan Živanović"

* ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ДРУШТВАDatum objavljivanja vesti:
332 views

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ДРУШТВА

 

У суботу, 14.фебруара у просторијама Друштва, у присуству председника Миодрага Чупића, заменика Ђорђа Мркића,  чланова  Извршног одбора и Друштва, свечано је обележена слава Свети Трифун. Протонамесник Синиша Панић, привремени парох Четврте парохије при Светосавском  храму у Новом Саду, који је обавио чин резања славског колача, и благословио славске дарове и све чланове Друштва. Честитајући  славу домаћинима захвалио им се што, негујући пчеле, негују,  поштују, и чувају  природу. Пожелео је пчеларима добро здравље и медну годину.

 

 

У недељу, 15. фебруара, Друштво је за више од 120 чланова Друштва и гостију  организовало свечану вечеру поводом славе Светог Трифуна. Председник Миодраг Чупић је, честитајући празник члановима Друштва и поздрављајући госте истакао да је прошла година била радна и успешна, да је много посла урађено у вези са заштитом географског порекла и добијањем статуса овлашћеног корисника ознаке географског порекла  Фрушкогорског липовог меда. Међу четири пчелара са овим статусом је Владимир Хуњади из Друштва „ Јован Живановић“, а у овој години се очекује да и други пчелари уђу у овај захтевни процес, уз свесрдну помоћ Друштва.

Међу гостима на овој вечери били су и др Иван Пихлер са Пољопривредног факултета, проф. др Тамара Галоња Когхил са ФИМЕК факултета, председник Управног одбора кластера „Панонска пчела“  Зоран Хаџи Јовановић,  представници КУД „ Велико коло“  из Ветерника, те представници пчеларских друштава из: Бечеја, Новог Бечеја, Апатина, Сивца, Каравукова, Гргуреваца, Врбаса, Осечине и Руме.

Вече је протекло уз музику тамбураша, добру храну и пиће, плес  и дружење старих пријатеља, а било је и нових познанстава која ће свакако допринети успешнијој сарадњни међу пчеларима Војводине.

 

(278)

Komentari

Komentari na ovoj stranici su isključeni

Izrada sajta Tirien