[google-translator]


Društvo pčelara
"Jovan Živanović"

SVETI TRIFUN – NAŠA SLAVA

SVETI TRIFUN SLAVA D. P. ,,JOVAN ŽIVANOVIĆ''
NOVI SAD 14. 02. 2013.

Evo, tradicionalno osmi put po redu u kontinuitetu, okupili smo se 14. 02. 2013. godine da svečano obeležimo našu slavu, Svetog Trifuna.

U prostorijama Društva pčelara „Jovan Živanović“ Novi Sad u ulici Gagarinovoj br. 6, svečanosti su prisustvovali, predsednik Društva i članovi Izvršnog Odbora, sa gostima.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve osveštao je prostorije Društva, sve prisutne, presekao slavski kolač i koljivo.

Svečanost se nastavila u Domu Saveza invalida rada, gde je predsednik Čupić Miodrag pozdravio sve goste, zahvalio se na poseti i poželeo im ugodan boravak i prijatnu atmosferu. Pored naših dragih gostiju iz Apatina, Bača, Kragujevca, Osečine, Petrovca na Mlavi, Požarevca, Vrbasa, Zrenjanina, Sivca, Elemira … Svečanost su svojim prisustvom uveličali naši počasni članovi, Kraljice meda 2011 i 2012. godine, Koviljka Jovanović i Olga Vladisavljević kao i gosti iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Ovom prilikom gostima se obratio predsednik društva pčelara Kragujevca i zamenik predsednika SPOS-a, Milutin Petrović Bata koji je pozdravio sve prisutne i u ime Saveza i predsednika, Rodoljuba Živadinovića dobio zadatak da bivšem predsedniku našeg Društva Đorđu Sovilju uruči priznanje „Zaslužan pčelar“, za sve što je učinio za dva mandata i pored tekućih obaveza kao i na pomoći oko kupovine prostora SPOS-a.

…- Tom prilikom smo rešili i doneli odluku na Izvršnom odboru, da se van kvote koje Vaše Društvo dobija, Đorđu Sovilju uruči priznanje „Zaslužni pčelar“ – … Istakao je Bata Petrović.

 

Uz tamburaše druženje se nastavilo

Do sledeće prilike pozdrav  !

I.O. 
D.P. „Jovan Živanvović“ Novi Sad

Izrada sajta Tirien